Ser himalajski to w 100% naturalny produkt. Wyjątkowo twardy i wytrzymały, dzięki czemu wystarczy na bardzo długo, nawet do kilku tygodni. Wspomaga czyszczenie zębów, zaspokaja potrzebę gryzienia i żucia.
Sery himalajskie produkowane są z mleka krów himalajskich, które poddawane jest długiemu i starannemu procesowi obróbki. Najpierw mleko jest gotowane przez godzinę w celu usunięcia z niego całego tłuszczu i pasteryzacji. Następnie dodaje się do niego odrobinę soli oraz soku z limonki (łącznie jest to zaledwie 0,01%) w celu koagulacji. Kolejny etap to prasowanie przez 2-3 dni, które pozwala pozbyć się wilgoci z sera. Takie bloki sera krojone są na odpowiedniej wielkości kawałki i suszone w komorze wędzarniczej aż 20-30 dni, by stały się twarde i zyskały delikatny, dymny smak.
Produkt lekkostrawny. Nie zawiera laktozy.
Skład produktu:
- mleko krowie (99,9%),
- sól,
- sok z limonki,
- białko surowe 66%,
- wilgotność 12,5%.
Zalecane karmienie: między posiłkami, dla psa woda do picia powinna być zawsze dostępna. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie do spożycia przez ludzi.
Rozmiar S:
- waga: 25 – 40g
- długość: ok. 9 – 11cm
- przeznaczenie: dla psów ras małych
Uwaga! Pamiętaj, żeby nadzorować psa. Zwróć uwagę, by Twój czworonożny przyjaciel nie połknął fragmentu gryzaka.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.